Mâncarea de ardei copți cu roșii coapte si carne de pui este un adevărat deliciu! Și nu exagerez deloc😊! Roșiile și ardeii copți dau mâncării o savoare unică, dulceagă iar smântâna adăugată la final definitivează aromele.
Ingrediente:
- 2 ardei grași roșii
- 1 kg de roșii
- 4 pulpe de pui dezosate
- busuioc uscat
- ulei de măsline
- 5 grăunți de usturoi
- 200 gr smântână 15% grăsime
- un praf de sare
- 2 foi de dafin
- pătrunjel
Roșiile și ardeii grași se spală și se pun în tavă, pe hârtie de copt. Se introduce tava in cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru aproximativ 40 de minute, întorcând din când în când ardeii si roșiile.
Se scot roșiile și ardeii copți intr-un castron și se acoperă castronul pentru 10 minute cu folie alimentară ( acesta este un truc care face mult mai ușoară curățarea ulterioară a pielițelor ).
Într-o cratiță punem o lingură de ulei de măsline și când uleiul s-a încins adăugăm carnea de pui tăiată cubulețe. Le lăsăm aproximativ 5-10 minute amestecând din când în când și adăugând treptat din zeama care s-a lăsat de la roșiile și ardeii copți ( strecurată, fără semințe).
Curățăm ardeii și roșiile, aruncând toate semințele iar pulpa o tăiem cubulețe mici și le adăugăm în cratiță, peste carne. Punem usturoiul pisat sau dat pe răzătoare, busuiocul, sarea și foile de dafin. Lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute sau până zeama scade puțin și adăugăm smântâna. Amestecăm bine, potrivim de gust și mai lăsăm 5 minute după care stingem focul și presărăm pătrunjel tocat.
Eu nu am adăugat deloc apă, ci doar zeama care s-a lăsat in castron de la ardei si roșii, strecurată!
Poftă bună!