Mâncarea de fasole galbenă cu piept de pui si smântână este foarte gustoasă și o nouă variantă pentru mâncarea de păstăi clasică!
Fasolea galbenă aduce o multitudine de beneficii organismului și poate fi consumată sub diferite forme: în salate, combinată cu alte legume sau în prepararea mâncărurilor calde.
Păstăile de fasole galbenă sunt o sursă minunată de proteine, niacină, fibre, carbohidrați, riboflavină, vitamine si minerale ( E, C, K, fier, complexul de vitamina B, magneziu, seleniu, zinc, potasiu, fosfor ).
Fasolea galbenă reglează nivelul de zahăr din sânge, reduce colesterolul, combate celulele canceroase iar datorită cantității mari de fibre previne constipația.
Fiind bogată în seleniu, este indicată și în afecțiunile glandei tiroide prin reglarea producției de hormoni.
Așadar, consumați cu încredere păstăile de fasole galbenă ( sau verde )😊!
Eu, recunosc că imi plac destul de mult, dar de când cu gastrita mea am cam evitat să le consum, fiind obișnuită cu varianta clasică în care se folosește bulionul și usturoi destul de mult. Nu aveam probleme din cauza bulionului, cât din cauza usturoiului care imi provoca arsuri gastrice pentru că îl adăugam la final ( așa am învățat de la mama 😊 ).
Varianta cu smântână în loc de bulion este foarte gustoasă și nu îmi provoacă neplăceri gastrice. Folosesc 1-2 grăunți de usturoi întregi, pentru gust, pe care ii adaug încă de la începutul preparării mâncării de fasole galbenă și nu îi consum.
Este o variantă mult mai bună și pentru copii mici in diversificare.
Pentru îngroșarea sosului am folosit o lingură de drojdie inactivă în loc de făină. Drojdia inactivă aduce un plus de savoare preparatului și multe beneficii organismul: acid folic, complexul de vitamine B, seleniu, zinc, proteine și nu conține gluten.
Ingrediente:
- 1/2 piept de pui
- 400 gr fasole galbenă
- 1 dovlecel
- 1-2 linguri ulei de măsline
- busuioc, cimbru, pătrunjel
- 150 gr smântână
- 1 lingură drojdie inactivă
- sare dupa gust
- apă cât să le acopere
Fasolea se curăță și se rupe bucățele mici. Dovlecelul se curăță de coajă și de semințe si se toacă bucățele mici.
Se pun in vas termorezistent, se adaugă condimentele si se dă la cuptor pentru 50 minute la 200 grade. După 50 de minute se adaugă smântâna și drojdia inactivă și se reintroduce vasul in cuptor pentru 30 minute. La final se adaugă pătrunjelul tocat.
Dacă doriți să încercați și o variantă mai “clasică ” a mâncării de păstăi, găsiți rețeta aici.
Poftă bună!