Mini pizza cu dovlecel și piept de pui reprezintă o variantă sănătoasă a celebrei si mult iubitei “pizza”, putând fi oferită cu încredere celor mici ca și gustare în diversificare sau savurată de persoanele care suferă de afecțiunile gastrice.
Aluat:
- 100 gr unt nesărat
- 125 gr făină albă
- 70 gr cremă de brânză
Topping:
- 50 gr piept de pui fiert
- 2 linguri de mozzarella
- 2 linguri de dovlecel ras
Untul se taie cubulețe și se amestecă împreună cu crema de brânză și făina. Aluatul rezultat se învelește în folie alimentară și se dă la congelator pentru 30 minute. După ce au trecut cele 30 de minute, aluatul se scoate și se întinde pe masa de lucru presărată cu făină. Aluatul întins se unge cu unt topit cu ajutorul unei pensule de silicon și se decupează cu ajutorul unui pahar sau un șablon rotund.
Se așează aluatul decupat în tavă, pe foaie de copt și se așează toppingul după cum urmează: piept de pui tocat – dovlecel ras și stors de zeamă – mozzarella rasă. Se dă la cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 20 de minute. O altă variantă de pizza găsiți aici.
Poftă bună vă doresc 😊!