Musaca din piure de cartofi și carne tocată – o variantă mai sănătoasă pentru clasica rețetă de musaca, în care se folosesc cartofii prăjiți în ulei! La această rețetă am ajuns căutând o variantă potrivită pentru suferințele gastrice pe care le aveam acum câțiva ani! În prezent mă simt mult mai bine cu ajutorul alimentației adecvate ( după un regim drastic la început ), dar atunci când aleg să fac musaca de cartofi, optez tot timpul pentru această variantă!
În plus, pot să o ofer și celei mici prin simplul fapt că folosesc ingrediente pregătite adecvat vârstei ei!
Ingrediente:
- 500 gr carne tocata porc si vită
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță cimbru uscat
- 3 căței de usturoi dați pe răzătoare
- sare ( opțional)
- apă
- 1-2 linguri bulion de casă
- 1 kg cartofi curățati
- 50 gr unt
- 50 ml lapte
- 100 gr cașcaval
- 100 gr smântână
- 1 ou
Mod de preparare:
Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Când cartofii s-au fiert, se prepară piureul clasic din cartofi, unt, lapte si sare ( opțional).
Separat, într-o tigaie, punem carnea tocată, oregano, cimbru, usturoiul ras, apa cât să acopere tot și am lăsat la fiert aproximativ 20 de minute ( după 15 minute adăugăm și bulionul ) completând cu apă atunci când a fost nevoie.
Am uns un vas de yena cu o bucățică de unt și am adăugat un strat de piure, un strat de carne si ultimul strat de piure.
Am pun deasupra oul bătut amestecat cu smântână și bucățele de cașcaval si am dat la cuptor cca 30 minute.
A ieșit delicioasă și a fost un real succes pentru toată familia!
Vă propun să încercați și cartofii umpluți, un alt preparat care pe noi “ne-a dat gata” ( rețeta aici).
Poftă bună!