Mușchi filé de porc 1
Diversificare Familie Retete Gastrita

Mușchi filé de porc

Mușchiul filé de porc preparat în casă, reprezintă o variantă mult mai sănătoasă pentru mezelurile pe care le găsim în comerț iar eu îl folosesc cu încredere în pregătirea pachețelului de școală, atunci când vreau să servesc ceva rapid sau am pur și simplu poftă de un sandwich 😊!

Ingrediente:

  • o bucată mușchi porc
  • 50 ml ulei de măsline
  • cimbru, maghiran, rozmarin
  • boia dulce
  • un praf sare ( opțional )
  • 3 grăunți de usturoi zdrobiți
  • 100 ml apă

Carnea se spală, se șterge cu un prosop de bucătărie și se unge bine cu un amestec făcut din ulei de măsline și toate condimentele de mai sus ( fără apă ). Se pune carnea în castron, se acoperă și se lasă la marinat minim 2 ore sau peste noapte, la frigider.

Mușchi filé de porc preparat în casă

A doua zi se scoate din frigider și se lasă cca 20 min la temperatura camerei ( dacă se introduce direct în cuptor, carnea se va întări). Se pune în tavă termorezistentă, se pune puțin vin roșu ( opțional) în tavă și puțină apă ( aproximativ 100 ml ). Se dă la cuptor 1h30 min la 190 grade. Din când în când se unge carnea cu sosul din tavă. După o oră și jumătate se scoate carnea din tavă și se lasă aproximativ 10 minute înainte de a fi tăiată.

Muschi file de porc preparat în casă

Poftă bună!

63 / 100 SEO Score
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

4 Comments

    1. Buna ziua,

      Multumesc pentru apreciere 😊! Cuptorul l-am setat exact cum ați spus: sus si jos, fără ventilație!

      O zi frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline