Papricas de pui ( ușor reinterpretată ) – o rețetă simplă și rapidă!
Ingrediente:
- carne de pui
- o ceapa
- 1 ardei gras
- 150 – 200 gr de smântână
- 2 căni apă
- 1 lingură boia dulce
- un cub unt
- 3 căței de usturoi
- ulei de măsline
- 1 lingură făină integrală
- pătrunjel
Intr-o cratiță se pune uleiul si untul, se adaugă ceapa tocata, ardeiul tocat si carnea. Se pune puțină apă, lăsăm câteva minute la înăbușit amestecând constant iar când carnea devine albă se completează cu cele 2 căni de apă, boiaua dulce și usturoiul tocat. Se fierbe sub capac aproximativ 20 de minute iar la final se adaugă smântâna si făina integrală dizolvată în puțină apă sau zeamă de la papricaș. Se lasă puțin cât să se formeze sosul si se adaugă pătrunjelul tocat.
Cine dorește le poate servi cu găluște, așa cum este rețeta clasică de papricaș!
Poftă bună!