Paste cu chiftele și sos – o rețetă când vrei să pregătești ceva foarte rapid bazându-te pe ceea ce ai în frigider și dai peste chifteluțe. Am improvizat un sos și am fiert câteva paste pentru a obține un preparat delicios și sățios.
Ingrediente:
- 5 – 6 chifteluțe de pui ( vezi rețeta aici )
- O mână roșii cherry ( 7 – 8 bucăți )
- 1 foaie de dafin
- 4 căței de usturoi
- cimbru uscat
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 cană de apă
Într-o cratiță se pune o lingură de ulei de măsline și puțină apă. Fărâmițăm chifteluțele de pui și le adăugăm în cratiță. După 5 minute adăugăm restul de apă, foaia de dafin, cimbru și roșiile cherry, opărite în prealabil și decojite. Lăsăm la fiert până când scade apa. Când sosul s-a format, adăugăm cățeii de usturoi dați pe răzătoare și potrivim cu sare ( opțional). Mai fierbem 5 minute și oprim focul.
Separat se fierb 3 linguri de pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Punem pastele în farfurie și peste adăugăm chifteluțele cu sos. Opțional, se poate adăuga o lingură de smântână.
Poftă bună!