Diversificare Familie Retete Gastrita

Păstrăv la cuptor cu dovlecel și conopidă

Păstrăvul la cuptor cu dovlecel si conopidă este un alt preparat prin care ne putem bucura de gustul și sănătatea oferite de păstrăv. Îmi place peștele și încerc să il consum cât de des pot! Pentru a nu deveni o monotonie în ceea ce privește gustul, încerc să improvizez diferite combinații pentru a avea de fiecare dată un preparat savuros!

De această dată, lângă vedeta “dl păstrăv ” am ales sa folosesc dovlecelul și conopida. Ca majoritatea preparatelor cu pește și acesta se prepară foarte ușor și se poate servi de către întreaga familie, copilași în diversificare sau de către persoanele cu suferințe gastrice.

Ingredientele folosite:

  • 1 păstrăv filé
  • 1 dovlecel mic
  • câteva flori de conopidă
  • busuioc uscat
  • 2 felii lămâie bio
  • ulei de măsline
  • 30 ml apă
  • un praf de sare
Păstrăv eviscerat
Păstrăv cu dovlecel si conopidă la cuptor

Ungem fileurile de păstrăv cu ulei de măsline și le așezăm în vas termorezistent. Adăugăm dovlecelul și conopida tăiate bucățele mici, condimentăm, adăugăm apa și lămâia și dăm vasul la cuptor pentru 40 de minute.

Îl servesc cu drag de fiecare dată când gastrita își mai aduce aminte de mine și vrea să mă “bage” un pic în seamă 🙂! Păstrăvul este un pește slab și nu ar trebui să ridice niciun fel de probleme gastrice dacă este gătit corespunzător!

Pentru iubitorii de preparate pe bază de pește, las cu mare drag o altă rețetă aici.

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline