Se știe faptul că peștele este foarte sănătos și se recomandă să fie consumat de cel puțin două ori pe săptămână. Pastravul un pește slab, gustos și poate fi servit de toată familia. Imi place foarte mult sa îl consum pentru că nu îmi “activează” gastrita.
Prin urmare, dacă știți că aveți probleme gastrice, nu ezitați să consumați păstrăv. Se gătește foarte ușor, iar cu legume ca și garnitură este delicios.
Legumele le puteți alege în funcție de toleranța gastrică.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- câteva flori de conopidă
- morcov
- ardei gras
- cimbru
- 1/2 lămâie
- oregano
- ulei de măsline
Păstrăvul se spală și se șterge surplusul de apă cu un șervețel de bucătărie. Se “freacă” peștele cu un amestec din ulei de măsline, cimbru și oregano. Se pun feliuțe de lămâie în interiorul peștelui. Se așează peștele în tavă termorezistentă împreună cu legumele tăiate cubulețe, se dă tava la cuptor la 180 grade pentru 40 minute.