Pizza este un preparat atât de îndrăgit de toată lumea și atât de versatil încât, atunci când suntem invitați să ne delectăm cu o felie, cu greu putem rezista tentației! De ceva timp, preferata noastră este pizza cu ton și marginile umplute cu brânză feta de calitate – foarte simplu de preparat, dar cu un gust deosebit!
Ingrediente pentru luat:
- 200 gr făină tip 650
- 5 gr drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr brun
- un praf de sare
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 150 gr apă caldă
Ingrediente pentru topping:
- sos de roșii făcut în casă
- ton ( recomand tonul la borcan, din zonă protejată )
- mozzarella rasă
- branză feta pentru margini
Amestecăm toate ingredintele pentru aluat ( eu le-am pus în robotul de bucătărie ) și amestecăm energic. Aluatul rezultat se lasă la dospit aproximativ 30 de minute.
Ungem tava de pizza cu ulei de măsline , întindem aluatul din interiorul spre exteriorul tăvii, ridicând ușor aluatul pe margini. Ungem mijlocul cu sosul de roșii, punem tonul bucățele și mozzarella rasă.
Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 20 de minute ( pană mozzarella este ușor rumenită ).
Pornind de la același aluat puteți să încercați și delicioasa rețetă Khachapuri – rețetă georgiană de plăcintă cu brânză ( rețeta aici ).
Poftă bună!