Plăcinta cu mere nu necesită mult timp de preparare iar rezultatul final a fost pe placul tuturor, inclusiv al celei mici 😍!
Mezina familiei adoră merele și pentru că tot timpul cerea mere, m-am gândit să pregătesc o variantă babyfriendly de plăcintă, curioasă fiind să văd dacă are succes! De atunci, o fac aproape săptămânal 😅!
Ingrediente pentru aluat:
- 1 lingură apă
- 150 gr făină
- 100 gr unt
Se amestecă toate ingredientele și se formează un aluat care se împarte în două părți. O parte se întinde pe masa se lucru tapetată cu făină și ulterior se transferă în tava unsă cu unt. Aluatul rămas se învelește în folie alimentară. Atât tava, cât și aluatul se pun la frigider pentru 30 minute.
Ingrediente umplutură:
- 500 gr mere rase ( cântărite după curățare și radere )
- 1 lingură sirop arțar bio
- un cub unt
- scorțișoară
- nucșoară
- 30 gr fulgi de migdale bio mărunțiți
În tigaie antiaderentă se pune cubul de unt și se adaugă toate ingredientele necesare pentru umplutură. Se călesc câteva minute, oprim focul și lăsăm să se răcească puțin!
Se scoate tava cu crusta din frigider si se pune umplutura de mere.
Aluatul ramas l-am intins si l-am pus deasupra, am înțepat ușor aluatul și am băgat tava la cuptor pentru 20 minute la 180 de grade ( cuptor preîncălzit). Este foarte aromată și cu “blat” subțire!
Dacă vă plac merele și migdalele, vă invit cu drag să încercați și batoanele musli cu nuci și migdale ( rețeta aici ).
Poftă bună!