Plăcinte cu pește – un preparat care are la bază o rețetă clasică englezească și pe care am modificat-o, ajungând la această variantă foarte practică și gustoasă!
Ingrediente:
- 120 gr păstrăv file
- 30 gr parmezan ras
- 2 cartofi potriviți
- 50 ml lapte
- 30 gr unt
- pătrunjel
- 2 linguri zeama de lămâie
- 1 ou
- făină
- pesmet
- ulei de măsline
- sare ( opțional )
Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert. Peștele se face pe grill sau la cuptor. Când cartofii au fiert, se pasează, se adaugă untul cu laptele și se prepară un piure clasic.
Peștele se fărâmițează și se adaugă peste piure împreună cu parmezanul ras, zeama de lămâie, pătrunjelul și opțional un praf de sare ( eu nu am mai pus pentru că le-am pregătit pentru cea mică și am considerat că sarea conținută de parmezan este suficientă).
Se ia câte o lingură de compoziție, se formează plăcintele și se dau pe rând prin făină, apoi prin ou bătut și ultima dată prin pesmet.
Se pun in tavă, pe foaie de copt și se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 30 minute ( se întorc după 15 minute).
Dacă doriți să încercați și alte preparate pe bază de pește, o variantă delicioasă sunt și chifteluțele de păstrăv ( rețeta aici ).
Poftă bună!