Pulpa de porc cu sos de roșii – un preparat clasic, dar tot timpul la fel de apreciat potrivit pentru un prânz sau o cină în familie! Dacă adaptați rețeta pentru cei mai mici membrii ai familiei, ar fi indicat să nu puteți sare atunci când o preparați, ci să adăugați la final, în farfurie!
Ingrediente:
- 500 gr pulpa de porc
- cimbru uscat
- 2 linguri ulei de măsline
- 4-5 grăunți de usturoi
- 2 foi de dafin
- 200 ml bulion de casă
- 50 ml apă
- sare după preferință
Poftă bună!
Carnea se taie felii și se pune în tava de ceramică. Se condimenteaza cu cimbru și sare ( opțional ). Se stropesc feliile cu uleiul de măsline, se adaugă grăunții de usturoi tăiați felii, se adaugă apa si se acoperă tava cu folie de staniol.
Se dă tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 60 de minute după care se dă folia la o parte, se întoarce carnea, se adaugă folile de dafin si bulionul și se reintroduce tava la cuptor pentru 30 de minute.
Noi am servit cu piure de cartofi, dar puteți să serviți cu ce garnitură doriți!
Poftă bună!