Saleurile cu brânză sunt o gustare destul de rapidă și practică, mai ales atunci când ai musafiri și vrei să le oferi ceva, fără a petrece foarte mult timp în bucătărie.
Sunt pe placul tuturor, de la mic la mare la fel cum sunt și minunatele empanadas ( rețeta aici)!
Ingrediente:
- 300 gr făină 650
- 150 gr unt nesărat
- 200 gr iaurt 3,8% grăsime
- 150 gr telemea de capră ( desărată dacă pregătim pentru cei mici )
- 1 ou pentru uns
- semințe mac
Făina se pune în castron și se amestecă împreună cu telemeaua rasă, iaurtul și untul tăiat cubulețe până obținem un aluat pe care îl învelim în folie alimentară și îl introducem în congelator pentru 15 minute.
După cele 15 minute se întinde aluatul, se taie în forma dorită, se pune în tavă, se unge cu ou bătut și se presară mac. Se dă la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru cca 20 minute.
Sunt delicioase și de fiecare dată când le pregătesc am plăcuta surpriză să se termine imediat!
Spor la ronțăit!