“Somonul cu spanac și roșii cherry” este un preparat rapid și extrem de gustos 😊. Dacă vă place somonul, trebuie neapărat să încercați această variantă de a-l pregăti. Ca majoritatea preparatelor pe bază de pește , și acesta se pregătește foarte ușor și cu un număr redus de ingrediente, însă gustul…este absolut divin 😍.
Ingrediente:
- 2 bucăți de somon rondele
- 2 mâini de spanac
- 1 grăunte de usturoi întreg
- 1 lingură ulei de măsline
- 200 gr roșii cherry
- un cub de unt
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri de smântână
- Oregano
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Cimbru
Somonul se gătește în tigaie antiaderentă unsă cu ulei de măsline și se scoate. Se pune în aceiași tigaie un cub de unt și se adaugă cățelul de usturoi întreg. Se lasă cca 2 minute după care usturoiul se scoate, se adaugă spanacul tocat și roșiile cherry tăiate jumătăți sau sferturi.
Se lasă aproximativ 10 minute la foc mic, amestecând des și se adaugă smântâna și parmezanul. Acum se pot pune și condimentele: sare, oregano, zeamă de lămâie, cimbru. Se scoate pe farfurie și se servește.
O altă rețetă pe bază de pește găsiți și aici
Poftă bună vă doresc !