Diversificare Familie Retete Gastrita

Spirale cu somon și mozzarella

Spirale cu somon și mozzarella – o gustare aparte și simplu de preparat. Am pregătit în prealabil somon și pentru că mi-a rămas o bucățică m-am gândit ce aș putea face cu ea și cum o pot “recicla” tot într-un preparat pentru cea mică.

Astfel, ținând cont și de celelelate ingrediente pe care le mai aveam prin casă, am inventat această rețetă, care chiar a avut succes! Personal, cred ca este potrivită și pentru persoanele care țin un regim alimentar pentru diferite afecțiuni gastrice și sper să vă placă!

Aluat:

  • 200 gr unt nesărat
  • 250 gr făină albă
  • 150 gr cremă de brânză

Topping:

  • 100 gr somon pregătit 10 minute pe grill
  • 50 gr mozzarella

Pentru uns:

  • 1 ou bătut
  • 2 linguri de apă rece
  • semințe de susan

Untul se taie cubulețe și se amestecă împreună cu crema de brânză și făina.

Aluatul rezultat se învelește în folie alimentară și se dă la frigider pentru 1h30 minute ( sau 30 de minute la congelator ). După ce a trecut 1h30 minute, aluatul se scoate și se întinde pe masa de lucru presărată cu făină.

Aluatul întins se unge cu unt topit cu ajutorul unei pensule de silicon iar pe jumătate de aluat se pune somon mărunțit și mozzarella.

Se împărtășește partea cu topping cu jumătatea cealaltă și se taie aluatul în 8 bucăți egale.

Bucățile rezultate se răsucesc sub formă de spirală și se pun în tavă pe hârtie de copt.

Spirale cu somon și mozzarella, puse în tavă și unse cu ou bătut

Se ung cu un ou bătut amestecat cu 2 linguri de apă rece, se presară semințe de susan și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 20 de minute.

Spirale cu somon si mozzarella

Dacă vă plac astfel de gustări, vă invit să încercați și Empanadas ( rețeta aici).

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline