Pentru o zi călduroasă de vară, o supa crema răcoroasă merge la fix 🙂. Asadar, va propun o supa de rosii coapte și ardei copti, gustoasă și foarte simplu de preparat din doar câteva ingrediente:
- 1 kg rosii
- 500 gr ardei capia
- 5-6 căței de usturoi
- Sare după gust
- Busuioc proaspăt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță oregano uscat
- Parmezan ras ( opțional)
Modul de preparare:
Ardeii se spală si se așează în tava, pe foaia de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru aproximativ 40 min ( la jumătatea timpului se întorc ardeii pe cealaltă parte ).
Când ardeii s-au copt, se scot într-un castron și se acoperă cu foile alimentară sau cu o farfurie plată și se lasă aproximativ 10 minute înainte de a fi curățați.
Se așează în tavă roșiile și cățeii de usturoi întregi și se introduce tava în cuptor pentru aproximativ 30 min sau până când rosiile sunt coapte.
Se curăță cu grijă roșiile, aruncând semințele.
Se pun ardeii, roșiile, busuiocul și condimentele în blender și se pasează, adăugând treptat apă atât cât este necesară pentru a obține consistența dorită.
Se pune pe foc aproximativ 5 minute, iar înainte de a fi servită se poate asezona cu parmezan. Rezultatul este delicios și se poate savura cu plăcere de la mic la mare. Mezina familiei a servit in castonelul ei de la Oaki și încântarea a fost maximă! Va recomand cu drag aceste produse din bambus organic potrivite pentru a fi folosite de la începutul diversificării celui mic.
Mai multe retete de supa crema găsiți aici Poftă bună!