Supa cremă de sparanghel rapidă și delicioasă! Sparanghelul l-am descoperit relativ recent ( acum câțiva ani ), și deși la început am fost destul de stângace în a-l pregăti, cu timpul a devenit din ce în ce mai prezent în bucătăria mea! Una dintre rețetele preferate este cea de supă cremă, care s-a dovedit a fi un adevărat pansamnet gastric când mă chinuiau simptomele gastritei!
Ingrediente:
- 500 gr sparanghel
- 3 cartofi
- o ceapă mică
- 50 gr unt
- 100 gr smântână
- parmezan ras ( opțional )
- sare ( opțional)
Se rupe partea lemnoasă și tare a tijelor de sparanghel, cartofii se taie cubulețe iar ceapa se lasă întreagă. Se pun toate legumele în apă și când sunt fierte se îndepărtează ceapa ( se aruncă ) iar zeama în care legumele au fiert o strecurăm în alt vas. Cu ajutorul unui blender pasăm legumele și adăugăm peste ele, treptat din zeama în care au fiert. Zeama se adaugă până când supa are consistența dorită. Adăugăm untul, smântâna și sarea iar când se servește se adaugă parmezan ras după preferință.
Poftă bună!