Taci și-înghite ne făcea mama când eram mici și tot timpul eram fascinată de preparat, neînțelegînd cum reușește ea să așeze straturile fără a se lăsa mămăliga 😅.
Iată că acum, crescând și devenind pasionată de bucătărit ( pasiune moștenită clar de la mama ), am decis să încerc rețetele cu care am crescut și să îmi alin dorul de copilărie. Din păcate, nu am avut telemea astfel că eu am folosit brânză feta, însă o voi pregăti cu siguranță și cu telemea, cu următoarea ocazie!
Ingrediente:
- 1 litru lapte
- 300 gr mălai
- 250 gr telemea ( eu am folosit feta )
- 5 ouă
- 50 gr unt
Se pune laptele pe foc și se face o mămăligă ușor moale.
Într-o tavă unsă cu unt se pune un strat de mămăligă ( jumătate din toată mamaliga), se pune brânza fărâmițată, un cub de unt tăiat bucățele și al doilea strat de mămăligă.
În ultimul strat de mămăligă se fac 5 adâncituri în care punem câte un ou. Presarăm brânză rasă și băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru cca 30 de minute.
Poftă bună!