Tarta cu portocale este răcoritoare și foarte gustoasă! Aroma minunată de portocale și gustul deosebit al cremei, fac din această tartă un desert apreciat de la mic la mare. Nu vă sfiiți să o oferiți celor mici, în diversificare pentru că este un desert sau o gustare babyfriendly ( la fel este și plăcinta cu mere – rețeta aici ).
Blat:
- 150 gr făină
- 80 gr unt
- 1-2 linguri de apă
Se amestecă făina cu untul tăiat cubulețe și se adaugă o lingură sau două de apă ( cât este necesar pentru ca aluatul să se lege ). Se întinde aluatul și se pune în formele de tartă unse cu unt. Se dau formele la frigider pentru 30 minute și după se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15 minute. Între timp se pregătește crema.
Cremă:
- 250 ml lapte
- 2 gălbenușuri
- 30 gr amidon de porumb
- 100 gr mascarpone
- 150 ml zeamă de portocala
- coaja de la o portocală bio
- 2 linguri sirop de arțar
Într-un vas se amestecă laptele cu gălbenușurile de ou, amidonul de porumb, siropul de arțar, zeama și coaja de portocală. Se pune vasul pe foc și se amestecă in continuu până când crema se îngroașă puțin. Acum adăugăm mascarponele și amestecăm energic. Luăm vasul de pe foc și lăsăm crema să se răcească puțin.
Se scot formele din cuptor, se pune crema peste crustă și se reintroduce tava la cuptor pentru 20 minute. Când au trecut cele 20 de minute, se scot tartele și se lasă să se răcească. Se ornează cu portocală și se pun la rece până în momentul servirii.
Poftă bună!