Tentacule de calamar
Ingrediente:
- 1 kg tentacule calamar sau caracatiță
- 1 ceapa rosie
- 3 foi de dafin
- 2 lamai
- o capatana de usturoi
- 2 linguri boia dulce
- sare după gust
- oregano
- ulei de masline
- 1 pahar vin alb
- 2 litri apă
Punem intr-o oala putin ulei de măsline si adăugăm ceapa tăiată in 4, 3-4 cățeii de usturoi, foile de dafin si boiaua de ardei. După 1 minut adăugăm paharul de vin si dupa alte 2 minute adăugăm apa. Se pune deasupra o farfurie pentru a fi siguri ca tentaculele sunt toate acoperite de lichid, adăugăm capacul si lasam la fiert pentru aproximativ 40 minute ( verificam cu scobitoarea cat de bine sunt fierte si daca este necesar, le mai lasam ). Dupa ce tentaculele s-au fiert, le scoatem pe farfurie.
Intr-o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline si adaugam tentaculele lansadu-le cate 1 minut pe fiecare parte pentru a deveni crocante la exterior. Separat facem o vinegreta din zeama de la o lamaie, 2 linguri ulei de masline, oregano, sare, boia dulce si 3 catei de usturoi dat pe razatoare si amestecam bine. Trecem tentaculele prin vinegreta si le asezam pe platou, turnand deasupra sosul ramas.