Diversificare Familie Retete Gastrita

Tocăniță de ciuperci și ardei capia

Tocănița de ciuperci și ardei capia se prepară foarte repede și este minunată într-o zi de post sau când vrei să pregătești ceva rapid pentru prânz sau cină! Pentru un plus de savoare, am ales să folosesc și ardei capia copt care să confere preparatului o dulceață aparte. Folosisem ardeiul capia în mâncărica de ardei copt si roșii ( rețeta aici ) și eram convinsă că nu voi da greș nici de data aceasta!

Am avut dreptate! A fost un succes de la mic la mare!

Se poate oferi cu încredere puișorilor în diversificare, sarea adăugându-se la final, după ce opriți separat celui mic, sau nu puneți deloc dacă pregătiți tocănița doar pentru el!

Ingrediente:

  • 300 gr ciuperci curățate și tăiate bucățele
  • 2 ardei capia copți tocați
  • 2 căței de usturoi tăiați pe jumătate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • cimbru
  • un praf de sare
  • 1 foaie de dafin
  • 200 gr pulpă de roșii pasate
  • 200 ml apă
Tocăniță de ciuperci și ardei capia

Se pune uleiul în cratiță si se adaugă ciupercile cu usturoiul si ardeiul copt. Se călesc 5 minute și se adaugă apă.

Tocăniță de ciuperci și ardei capia

După 15 minute si se adaugă roșiile pasate, foaia de dafin, cimbru si sarea. Se mai lasă aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.

Noi am servit cu mămăliguță!

Tocăniță de ciuperci și ardei capia

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline