Tort raw vegan de ciocolată – ne duce cu gândul la un desert plin de ciocolată cu lapte sau neagră, însă de această dată nu este deloc așa. Tortul nostru, pe lângă faptul că este raw vegan, nu conține niciun gram de ciocolată, ci fructe.
Este și sănătos, și gustos! Toate ingredientele folosite sunt prietenoase atât în problemele gastrice , cât și în diversificare.
Blat:
- 150 gr nuci măcinate
- 100 gr curmale si smochine deshidratate, măcinate
- 1 lingură ulei de cocos
Se amestecă toate și compoziția obținută se pune în tavă, pe foaie de copt, apăsând pentru a se tasa bine blatul.
Crema:
- 2 avocado
- 2 banane coapte
- 3 linguri ulei de cocos
- 1 lingură unt de arahide ( opțional )
- zeama de la o lămâie
- 1 – 2 linguri sirop de arțar
- 2 linguri pudră de roșcove
Se blendează toate până se obține o cremă.
Crema rezultată se pune peste blatul de nuci și se pune la frigider peste noapte.
Se decorează cu fructe la alegere și se servește.
Dacă vă plac deserturile vegane, încercați și delicioasele fursecuri ( rețeta aici).
Poftă bună!