Vânăta umplută cu legume si mozzarella ne “scoate” un pic din varianta clasică a salatei de vinete și putem astfel încerca un mod diferit de a ne bucura de beneficiile pe care vănăta ni le oferă. In plus, ingredientele folosite fac din acest preparat unul potrivit și în diversificarea copilului ( după 1 an pentru folosirea mozzarellei ).
Ingrediente:
- 1 vânătă
- 1 ardei capia mic
- 1 dovlecel mic
- 4 ciuperci
- mozzarella
- busuioc
- 2 căței de usturoi
- ulei de măsline
- sare dupa gust
Vânăta se taie pe lung si se scoate miezul. Dovlecelul se curăță de coajă, semințe și se dă pe răzătoarea mică. Ardeiul si ciupercile se taie cubulețe mici iar usturoiul se pisează sau se dă pe răzătoarea mică. Se amestecă o parte din miezul de vănătă cu legumele, se adaugă usturoiul, busuiocul, un praf de sare și se amestecă.
Jumătățile de vânătă se așează în vas termorezistent și fiecare jumătate se umple cu amestecul de legume. Se stropesc cu ulei de masline, se acoperă vasul si se dă la cuptor la 180 grade pentru 20 minute. După cele 20 de minute se dă capacul la o parte si se mai lasă vasul in cuptor alte 15 minute.
Adăugăm mozzarella rasă, reintroducem vasul în cuptor și mai lăsăm până se topește mozzarella si căpăta o culoare frumoasă.
Poftă bună!