Diversificare Familie

Vânătă umplută cu legume și mozzarella

Vânăta umplută cu legume si mozzarella ne “scoate” un pic din varianta clasică a salatei de vinete și putem astfel încerca un mod diferit de a ne bucura de beneficiile pe care vănăta ni le oferă. In plus, ingredientele folosite fac din acest preparat unul potrivit și în diversificarea copilului ( după 1 an pentru folosirea mozzarellei ).

Ingrediente:

  • 1 vânătă
  • 1 ardei capia mic
  • 1 dovlecel mic
  • 4 ciuperci
  • mozzarella
  • busuioc
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare dupa gust

Vânăta se taie pe lung si se scoate miezul. Dovlecelul se curăță de coajă, semințe și se dă pe răzătoarea mică. Ardeiul si ciupercile se taie cubulețe mici iar usturoiul se pisează sau se dă pe răzătoarea mică. Se amestecă o parte din miezul de vănătă cu legumele, se adaugă usturoiul, busuiocul, un praf de sare și se amestecă.

Jumătățile de vânătă se așează în vas termorezistent și fiecare jumătate se umple cu amestecul de legume. Se stropesc cu ulei de masline, se acoperă vasul si se dă la cuptor la 180 grade pentru 20 minute. După cele 20 de minute se dă capacul la o parte si se mai lasă vasul in cuptor alte 15 minute.

Vânătă umplută cu legume și mozzarella preparată la cuptor

Adăugăm mozzarella rasă, reintroducem vasul în cuptor și mai lăsăm până se topește mozzarella si căpăta o culoare frumoasă.

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline