Melcișori cu cremă de bânză și spanac, rapizi și foarte gustoși!
Aluat:
- 300 gr făină
- 150 gr unt
- 150 gr smântână
- un praf de sare
Umplutură:
- 200 gr cremă de brânză ( Philadelphia )
- o mână de spanac
- puțin ulei de măsline sau unt
- 100 gr cașcaval ras
Se amestecă toate ingredientele necesare pentru formarea aluatului.
Aluatul rezultat se întinde pe masa tapetată cu făină, se întinde peste aluat crema de brânză și se pune spanacul călit în prealabil în tigaie antiaderentă, unsă cu puțin unt sau ulei. Se adaugă cașcavalul ras iar aluatul se rulează și se învelește în folie alimentară. Se dă la frigider pentru aproximativ o oră.
După o oră se scoate din frigider, se taie felii de aproximativ 1 – 2 cm și se așează în tavă, pe foaia de copt. Se unge fiecare felie cu gălbenuș de ou bătut, amestecat cu o lingură de apa și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20-30 minute.
Pe site găsiți ( click aici ) mai multe variante de gustări la fel de rapide pe care le puteți oferi cu încredere celor mici
Poftă bună!